HEP raspisao natječaj za dodjelu 54 stipendije

Izvor: Dražen Prša

Hrvatska elektroprivreda (HEP) objavila je u četvrtak natječaje za dodjelu ukupno 54 stipendije i to 33 za redovne učenike završnih razreda srednjih škola i 21 za redovne studente diplomskih studija za školsku i akademsku godinu 2018./2019.

Ugovor stipendistima osigurava financijsku potporu tijekom studiranja, odnosno školovanja te zaposlenje u HEP-u nakon stjecanja diplome, odnosno završetka srednjoškolskog obrazovanja, uz obvezu ostanka na radu u društvu koje ih je stipendiralo – HEP-Operatoru distribucijskog sustava, HEP-Proizvodnji ili HEP-Trgovini, kaže se u priopćenju.

Stipendiranjem učenika osigurat će se strukovni kadrovi u zanimanjima ključnim za funkcioniranje elektroenergetskog sustava, osobito u terenskim jedinicama HEP-Operatora distribucijskog sustava.

Neto iznos stipendije za prvu godinu diplomskog studija iznosi 1.400 kuna, a za drugu godinu 1.600 kuna. Ovisno o postignutim rezultatima u prethodnoj godini studija, stipendistu s prosjekom ocjena od 4,6 do 5,0 na drugoj godini studija isplaćuje se i poseban dodatak od 200 kuna.

Neto iznos stipendije za redovne učenike iznosi 1.000 kuna, a učenicima koji su postigli izvrsne rezultate u prethodnoj školskoj godini isplaćivat će se mjesečni dodatak od 200 kuna za prosjek ocjena od 4,6 do 5,0.

Iz HEP-a navode da su u posljednjih desetak godina stipendirali više od 140 redovnih studenata visokih učilišta, primarno tehničkih struka iz znanstvenih polja elektrotehnike, strojarstva, građevinarstva, računarstva i geodezije, ali i iz polja društvenih znanosti.

„Strateški cilj HEP-a je da postane tvrtka znanja, centar izvrsnosti i točka u kojoj će ogledati konkurentnost hrvatske energetike. Stipendiranje učenika i studenata koji će sutra postati naši radnici jedna je od bitnih poslovnih aktivnosti koja će doprinijeti ostvarenju tog cilja“, izjavio je Frane Barbarić, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d.

Natječaji su otvoreni do 22. studenoga 2018. godine. Detaljne informacije o natječajima i načinu prijave dostupne su na službenoj internetskoj stranici www.hep.hr, kaže se u priopćenju HEP-a.