HEP podržao prvu rekreativnu utrku za očuvanje okoliša

Dr, Željko Holjevac

Na zagrebačkom Jarunu 7. listopada održana je prva rekreativna utrka u Hrvatskoj za promociju održivog razvoja i očuvanje okoliša pod nazivom Green Run. Cilj utrke bio je okupiti profesionalne trkače, rekreativce i ostale građane da trče za zajednički cilj, očuvanje okoliša i prirode.

Moto utrke bio je trčimo #ZAPRIRODU, a Green Run je podržala i Hrvatska elektroprivreda, koja daje snažan doprinos ispunjenju ambicioznih ciljeva održivog razvoja. U HEP-ovoj proizvodnji električne energije oko 70 posto već sada čine izvori koji ne emitiraju emisije CO2, dok HEP-ovi veliki kupci mogu sudjelovati u stvaranju niskougljične budućnosti koristeći jedinstveni proizvod ZelEn, električnu energiju dobivenu isključivo iz obnovljivih izvora energije.

Promovirajući e-mobilnost HEP je do sada otvorio 50-tak javnih punionica za električna vozila u hrvatskim gradovima, a snažnom podrškom hrvatskom sportu i projektima koji promoviraju rekreaciju i zdrav način života potiče kretanje i tjelesnu aktivnost građana.

Najbolji promotori su brojni zaposlenici HEP-a koji ostvaraju odlične sportske rezultate, a osnovan je i HEP Running Team, čija su tri člana nastupila na Green Run utrci. Antonija Bešlić iz HEP Proizvodnje bila je druga u ženskoj konkurenciji, dok su dobar rezultat ostvarili Toni Aralica iz HEP-a d.d. i Nikola Vuković iz HEP ODS-a.

Unatoč lošem vremenu, utrka je okupila preko 2000 trkača, a osim rekreativne utrke na 6 km, održana je i dječja utrka na 300 metara.

Prvu rekreativnu utrku za očuvanje okoliša u Hrvatskoj obilježio je i odličan zabavni program prije i poslije utrke, gastronomski užici, te edukativne radionice za djecu