HDZ proslavio 28 godina u Novom Zagrebu

Područne organizacije HDZ-a Novi Zagreb istok, Novi Zagreb zapad i Brezovica sinoć su zajednički proslavile 28 godina osnutka i djelovanja HDZ-a na području Novog Zagreba.

Velika dvorana Kulturnog centra Travno bila je do posljednjeg mjesta popunjena članovima, simpatizerima i pristašama stranke.

Svečanost svojim su dolaskom uveličali i predsjednik HDZ-a i premijer RH Andrej Plenković, predsjednik gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba Andrija Mikulić, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Mario Kapulica, predsjednik Kluba gradskih zastupnika HDZ-a Drago Prgomet, državni tajnici Majdak, Katičić, Nekić i Brnjac.

Svi govornici su istaknuli i naglasili bit zajedništva, sloge i jedinstva, vjere u stranku, uz poruku da se Hrvatsku mora napraviti boljom i prosperitetnijom državom.

Domaćini proslave, predsjednici slavljeničkih područnih organizacija Frane Barbarić, Željko Fiolić i Vladimir Iviček u svojim su govorima istaknuli važnost i značaj obljetnice kojom se slavi 28 godina kontinuiranog stranačkog rada na području Novog Zagreba, prisjetivši se u kratkim crtama povijesti razvoja stranačke organizacije na tom području, od sudbonosnog i povijesnog 18. veljače 1990. godine kada je održana osnivačka skupština Hrvatske demokratske zajednice u prostorijama mjesne zajednice u Remetincu do današnjih dana.

Zahvalivši se na trudu, angažmanu i predanosti u radu svim bivšim predsjednicima područnih organizacija, kao i svim članovima koji su tijekom godina nesebično, požrtvovno davali sebe za stranku i njene vrijednosti, posebna zahvala upućena je utemeljiteljima stranke, bez čijeg inicijalnog rada, nacionalnog poleta i naboja da se stvori nova, slobodna Hrvatska taj san o našoj vlastitoj državi ne bi bio ostvaren.

Uz govore domaćina i visokih stranačkih dužnosnika proslava je bila upotpunjena i glazbenim nastupima koje su izveli crkveni zbor župe Sopot te tamburaški sastav Ružmarin što je dodatno pridonijelo ugodnoj i radosnoj atmosferi svečanog skupa.