HDZ pokrenuo postupak za isključenje Marušića iz stranke

FaH

HDZ je pokrenuo postupak za isključenje iz stranke njihova člana i bivšeg splitskog gradskog vijećnika Hrvoja Marušića, zbog prijetnji koje je na svom Facebook profilu uputio aktivistima Inicijative mladih za ljudskih prava.

Marušićevo isključenje predloženo je u ponedjeljak na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, potvrđeno je u srijedu iz stranke.

Marušić, koji je predsjednik HDZ-ove zajednice poduzetnika i obrtnika, krajem srpnja ove godine je na svome profilu na Facebooku aktiviste Inicijative mladih za ljudska prava, zbog njihove inicijative da se Hrvatska ispriča žrtvama vojno-redarstvene akcije “Oluja”, nazvao “stokom jugokomunističkom” te poručio: “Da smo demokratska država sudili bi vam za veleizdaju i streljali bi vas. A vjerojatno i hoće uskoro”.

Predsjedništvo HDZ-a je odluku o pokretanju postupka za isključenje donijelo jednoglasno, a stranka se od Marušićevih napisa na Facebooku ogradila nedugo nakon njihove objave.

Konačnu odluku će donijeti HDZ-ov Visoki časni sud, a njegov predsjednik Davor Miličević Hini je kratko rekao kako im po tom pitanju još ništa nije stiglo te da će odluku o tome donijeti kada zahtjev stigne.