HDZ : Plenković se referirao na kontekst oružanih sukoba na Kosovu a ne na Domovinski rat

HDZ je priopćenjem demantirao navodne izjave premijera Andreja Plenkovića o “nekim sukobima koji su ovdje postojali”.

Zbog rečenice koju je premijer izgovorio na Dubrovnik Forumu ranije u srijedu reagirali su i iz Mosta.

Njihov zastupnik Miro Bulj poručio je kako zbog budućih generacija “nemamo pravo šutjeti niti tolerirati neprihvatljivu i skandaloznu izjavu Andreja Plenkovića”.

Priopćenje HDZ-a prenosimo u cijelosti:

“Najoštrije odbacujemo zlonamjerne manipulacije i politikantska podmetanja da je predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković tijekom svog govora na Dubrovnik Forumu događaje iz Domovinskog rata nazvao nekim sukobima.

Predsjednik Plenković, što je svakome dobronamjernom jasno, u tom dijelu govora na Dubrovnik Forumu nije se referirao na Domovinski rat, već na kontekst oružanih sukoba na Kosovu.

Gore navedena činjenica tim je jasnija jer je na toj međunarodnoj konferenciji u Dubrovniku sudjelovao i kosovski premijer Haradinaj, s kojim je predsjednik Plenković održao radni sastanak dan prije.

Predsjednik HDZ-a Vlade pri svakome javnom nastupu bilo na međunarodnoj ili domaćoj sceni, kada god se otvori tema Domovinskog rata, ističe jasan stav i jedinu povijesnu istinu – Republika Hrvatska bila je žrtva velikosrpske agresije Miloševićevog režima, a zahvaljujući hrvatskim braniteljima i zajedništvu hrvatskog naroda obranjena je, oslobođena i stvorena moderna hrvatska država.

Pokušajem privlačenja kratkotrajne medijske pozornosti na bjelodanim podvalama, politikanti iz Mosta još jednom demonstriraju da su pravi demagozi i bukači bez ikakvog sadržaja”, napisali su iz HDZ-a u priopćenju.