HDZ odustao od Beroša, žele Zdravka Marića

Vili Beroš otišao je u Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa

HDZ je u predstojećoj utrci za zagrebačkog gradonačelnika odustao od ministra zdravstva Vilija Beroša i u “bitci za Zagreb” žele potpredsjednika Vlade i ministra financija Zdravka Marića..

Osam mjeseci prije izbora i na desnici i na ljevici množi se broj potencijalnih kandidata u utrci za metropolu, vjerojatno najneizvjesnijoj do sada.

Iako se u HDZ-u proteklih dana neformalno spominjalo Domagoja Ivana Miloševića kao gradonačelničkog kandidata na lokalnim izborima u Zagrebu, izvori iz te stranke tvrde da se na stranačkim tijelima nije razgovaralo o rješenjima za Zagreb.

Uvjereni su da bi se Miloševićeva kandidatura ponovo protumačila kao alibi za podršku nekom drugom.

No, dok su slabašni kandidati do sada išli na ruku Milanu Bandiću, ovoga puta u stranci prevladava mišljenje da je Bandićeva zvijezda potamnjela, a neki računaju da bi kandidiranje Miloševića išlo na ruku Vesni Škare Ožbolt, koja je svoju stranku DC vratila u okrilje HDZ-a, iz kojeg je potekla.

Više HDZ-ovih dužnosnika spomenulo nam je ime Zdravka Marića kao idealnog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika, piše Večernji list.

Iako tvrde da se ni o tome u stranci nije razgovaralo, sugovornici Večernjeg lista uvjereni su da bi Marić mogao dobiti izbore u Zagrebu. Pitanje je, naravno, ima li ministar financija takvu ambiciju, navodi dnevnik.