HDZ: Obersnel ne zna drugačije upravljati Rijekom nego opterećivanjem građana

Iz riječkog HDZ-a u utorak su prozvali gradonačelnika Vojka Obersnela da ne zna drugačije upravljati gradom nego beskonačnim zaduživanjem i opterećivanjem građana, što vidi u njegovu prijedlogu poskupljenja komunalne naknade koji većina u Gradskom vijeću nije prihvatila.

HDZ-ov riječki gradski vijećnik Josip Ostrogović poručio je s konferencije za novinare kako je Obersnel “enormnim” poskupljenjem komunalne naknade namjeravao priskrbiti nužan novac za sve prazniju gradsku blagajnu.

Iz tog je razloga, kazao je, na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik uvjeravao vijećnike da će mu, nakon odbijanja njegova prijedloga, nedostajati 12 milijuna kuna, što će narušiti razinu kvalitete održavanja javnih površina i rasvjete, no vijećnici to nisu prihvatili.

HDZ-ova vijećnica Ivona Milinović izrazila je, pak, žaljenje zbog neprihvaćanja prijedloga nezavisnog vijećnika Josipa Kukuljana o ukidanju dvostruke naplate naknade za grobno mjesto nakon isteka ugovora na određeno, odnosno na 30 godina.

Istaknula je kako taj prijedlog nije prošao zbog suzdržanog glasa nezavisnog vijećnika i bivšeg HDZ-ovca Hrvoja Burića (Bura) koji je, kaže, odlučio braniti Obersnela iako je na prethodnim sjednicama Gradskog vijeća podržavao Kukuljanov prijedlog.

HDZ-ovac Kristjan Staničić napomenuo je kako je još u predizbornoj kampanji za gradonačelničku funkciju ustvrdio da je glas za Burića glas za SDP, te da se to sad pokazalo točnim. “Zbog takve nevjerodostojnosti političara građani sve manje izlaze na izbore”, kazao je Staničić. (Hina)