Bačić: “HDZ nije skrenuo ulijevo, to je floskula kojom se želi doći do dijela članova”

HINA/ Denis CERIĆ

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Branko Bačić i kandidat za potpredsjednika HDZ-a rekao je kako je još uvijek u planu da se unutarstranački izbori održe u nedjelju. U stranci će pratiti, kaže, situaciju oko koronavirusa, a ako će biti potrebno, sutra donijeti odluku o odluku o odgodi, prenosi N1.

Za početak je rekao da zastupnici i osoblje Sabora rade, odvijaju se sjednice unutar zastupnika Klubova gdje se dogovaraju o broju zastupnika koji će sudjelovati u saborskim raspravama, prema vlastitim preferencijama.

“Nismo skloni odluci da se Sabor prestaje sastajati”, dodao je Branko Bačić.

Unutarstranačke izbore za sada planiraju održati u nedjelju. “Još smo stajališta da bi se izbori održali u nedjelju. Kampanja je gotova. Vodit ćemo računa o situaciji oko koronavirusa”, rekao je.

“Danas ćemo pratiti situaciju. Predsjedništvo i središnje izborno povjerenstvo će donijeti odluku, sutra je krajni rok”, pojasnio je Bačić.

Skretanje ulijevo

Iz Kovačeva tima zamjeraju sadašnjem vodstvu način na koji vode stranku, naglašavajući kako je HDZ skrenuo ulijevo. Bačić kaže kako je to floskula.

“Što se tiče pozicije HDZ-a, ona je točno na desnom centru, gdje nas je postavio Franjo Tuđman devedesetih. Nismo se udaljili od našeg programa. Zamolio sam ih da nam kažu jedan argument u kojem je HDZ skrenuo ulijevo. Da smo skrenuli ulijevo je floskula u nedostatku argumenata, vizije vođenja HDZ-a. S demagoškom floskulom se pokušava doći do dijela članova za koje oni drže da im je to drago čuti”, prokomentirao je.

Nacionalno/N1.