HDZ: “Je li transparentnost u PGŽ otišla na godišnji odmor?”

Dinko Beaković i Iva Sušić pred novinarima (Foto: Lea Domijan Fišter / Radio Rijeka)

“Je li transparentnost u Primorsko-goranskoj županiji otišla na godišnji odmor?”, pitaju se HDZ-ovi županijski vijećnici Iva Sušić i Dinko Beaković. Župana Komadinu prozivaju jer se, tvrde, nije promijenio te i dalje radi po svom.

HDZ-ovi vijećnici u Primorsko-goranskoj županiji Iva Sušić i Dinko Beaković održali su konferenciju za novinare na kojoj su kritizirali župana Zlatka Komadinu koji je imenovao članove Upravnog vijeća Doma zdravlja i svo troje su pročelnici županijskih odjela te nitko nije iz redova oprobe.

Župana na to ne obvezuje zakon, ali Beaković ipak tvrdi da ovako nema stvarne kontrole. Iva Sušić je podsjetila na sve zdravstvene ustanove kojima je osnivač Primorsko-goranska županija te rebalasnom proračuna povećanu stavku za zdravstvo koja iznosi  400 milijuna kuna. Smatra da bi za pravu transparentnost i oporba morala imati mogućnost nadzora nad tako velikim iznosima novca.

Dinko Beaković sumnja da je za odnos 23:23 u Županijskoj skupštini krivo utjecanje na pojedince, što će vjerojatno pokazati neka daljnja imenovanja u nadzorne odbore ili upravna vijeća. Kad kontorlirate financijske tokove onda kontrolirate sve, a Skupština je ukras.