HDZ BiH pozvao hrvatske birače da na izborima podrže Grabar-Kitarović

Grabar-Kitarović na tradicionalnom predbožićnom druženju varaždinskog HDZ-a

Hrvatska demokratska zajednica u Bosni i Hercegovini pozvala je u četvrtak hrvatske birače u BiH da na nedjeljnim izborima podrže kandidatkinju HDZ-a Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović za koju su ocijenili kako se u proteklom mandatu ustrajno borila za jednakopravnost tamošnjih Hrvata kao konstitutivnog naroda.

 “Kao predsjednica Republike Hrvatske, Grabar-Kitarović se ustrajno zalagala za prava hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, boreći se za hrvatsku ravnopravnost i ostvarenje prava konstitutivnog naroda”, navodi se u pozivu najveće hrvatske stranke u BiH. 
 HDZ BiH pritom ističe kako se Grabar-Kitarović u petogodišnjem mandatu uporno zalagala za poštivanje prava hrvatskog naroda u BiH na odabir vlastitih legitimnih političkih predstavnika i legitimno zastupanje na svim razinama vlasti te pozivala na izmjene Izbornog zakona. Dodaje se kako je koristeći svoju poziciju predsjednice ukazivala na probleme bosanskohercegovačkih Hrvata u razgovorima na najvišoj razini s drugim svjetskim dužnosnicima. 
 HDZ BiH također podsjeća na njezine istupe u kojima je iskazivala potporu očuvanju konstitutivnosti i opstojnost Hrvata u Bosni i Hercegovini te izražava očekivanje kako će i u predstojećem mandatu hrvatski predsjednik i Republika Hrvatska nastaviti podupirati ostvarenje legitimnih prava hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Istaknuta je odlična suradnja s  HDZ-om Republike Hrvatske i njihova puna potpora HDZ-u BiH i strankama okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora u Bosni i Hercegovini.

 HDZ BiH je podsjetio i na osnovne informacije oko mogućnosti nedjeljnog glasanja, te lokacije na kojima hrvatski birači u toj zemlji mogu ostvariti to svoje pravo. U Bosni i Hercegovini je ukupno 44 biračka mjesta koji se nalaze u gradovima u kojima su sjedišta diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske u BiH. Uz Sarajevo, to su Mostar, Banja Luka, Tuzla, Livno i Vitez.