Hasanbegović preuzima Odbor za imenovanje ulica i trgova

Foto: Nacionalno.hr

Postignut je sporazum o suradnji zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i njegove stranke i s HDZ-om i Listom grupe birača nositeljice Brune Esih oko formiranja većine u Skupštini Grada Zagreba.

‘U samom sporazumu se govori o načinu raspodjele odbora u Gradskoj skupštini i časničkih dužnosti te se navode konkretni elementi programske suradnje vezano uz određene ključne gradske projekte o kojima odlučuje Gradska skupština’, pojasnio je novinarima u Saboru Zlatko Hasanbegović s liste Brune Esih, javlja N1.

Što se tiče sastav Odbora, kazao je da je tu načelno dogovoreno koji klubovi imaju predsjednička mjesta, a sastav će se odrediti do ponedjeljka. Hasanbegović je potvrdio da će njegovoj stranci pripasti Odbor za imenovanje ulica i trgova, ali će u ponedjeljak o tome odlučiti Skupština.

Ovaj sporazum sadrži samo ono što je u nadležnosti Gradske skupštine, izvan toga područja nismo ulazili jer kao što je poznato sve ostale dužnosti se prema postojećem zakonu dodjeljuju po različitim procedurama putem javnog natječaja, odvratio je na pitanje kani li u Gradu provoditi politiku za koju se zalagao dok je bio HDZ-ov ministar kulture.

Upitan je li Bandić sudjelovao u razgovorima, Hasanbegović je kazao da su razgovore vodili predsjednici klubova zastupnika u Gradskoj skupštini.

Sporazum bi trebao biti potpisan u ponedjeljak, 10. srpnja, uoči konstituirajuće sjednice Skupštine koja je zakazana za 10 sati.