Hasanbegović o Jokiću: “On je estradna zvijezda, ide okolo po Hrvatskoj, gledaju ga učiteljice, to je estradizacija…”

Izvor: Nacionalno/Dražen Prša

Zlatko Hasanbegović je sudjelovao, kao vanjski recenzent, u radu ekipe Borisa Jokića, a za to je dobio i mali honorar.

“To vam je bajata roba”, rekao je Hasanbegović za 24sata.

“Nisam bio ni u kakvom timu, nego sam bio vanjski recenzent kojeg je angažirala islamska zajednica za kurikul vjeronauka koji su napisali imami, a ne Jokić i Budak, jer jedino nisu mogli dekretirati radne skupine za katolički, islamski i pravoslavni vjeronauk. Za to sam dobio 1200 kuna uz uvjet da u ugovoru s Ministarstvom znanosti stoji klauzula da prihvaćam da se moja recenzija neće prihvatiti”, rekao je.

Bivši ministar kulture o Jokiću je prilično mijenjao mišljenje. Dok je bio ministar kulture, Jokića je zvao po imenu, s njim razgovarao “srdačno”.

“Srdačno smo razgovarali i razmijenili svoja mišljenja o reformi. Gospodin Jokić je prihvatio sve što sam mu rekao i složili smo se da češće moramo razgovarati. Rekao sam mu da je relevantni dio povjesničara bio nezadovoljan određenim sadržajem u kurikulumu, a Boris je to uvažio”, govorio je tada Hasanbegović.

Danas ga opisuje ovako: “Jokić je estradna zvijezda, ide okolo po Hrvatskoj, gledaju ga učiteljice, to je estradizacija…”, prenose 24sata.