Hasanbegović: Nebitno je što o Oluji misle u Srbiji

Bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović u Kninu danas osjeća ponos tekođer se prisjećajući dolaska predsjednika hrvatske države i njezina utemeljitelja Franje Tuđmana u Knin nakon oslobođenja.

“U jednoj njegovoj rečenici je sublimirana bit ovoga državnog blagdana. Oslobođenjem Knina okončana je uspostava slobodne i neovisne hrvatske države začete 30. svibnja 1990. Ta dva nadnevka 30. svibnja 1990. i 5. kolovoza 1995. zaglavni su temelji moderne hrvatske države i pobjede u Domovinskom ratu. To je jedini istinski temelj na kojem počiva moderna, neovisna i slobodna Hrvatska”, poručio je Hasanbegović.

“Od prvoga trenutka RH nikada nije dovodila u pitanje odavanje počasti svim nevinim žrtvama i nema potrebe izdvajati ovu ili onu žrtvu. Hrvatska država kada slavi Dan pobjede, odaje počast svim žrtvama jer su svi žrtve velikosrspke agresije.

Ključno je da postoji zajedničko nacionalno stajalište u Hrvatskoj o pobjedi u Domovinskom ratu kao jedinom stvarnom temelju i nebitno je što o tome misle u Srbiji – voljeli bismo da jednoga dana prihvate vlastitu odgovornost za izbijanje ratova i agresiju”, dodao je Hasanbegović.