Hasanbegović: Cilj Domovinskog pokreta je dobiti ključan broj mandata i biti ključ nove Vlade

Danas je Zlatko Hasanbegović, član Domovinskog pokreta i Bloka za Hrvatsku, rekao da su zahtjevi Glasa poduzetnika legitimni ali da stvari treba nazvati pravim imenom, a to je parapolitički aktivizam.

“To je ta mimikrija u hrvatskoj politici, ove ljude poznajemo I kao istaknute članove jedne političke stranke, Pametno i nema potrebe skrivati se iza paravana”, prenosi N1.

Metafora te mimikrije je, ističe, Krunoslav Capak i Stožer, a modus operandi Andreja Plenkovića, skrivanje iza Stožera.

“Sve su te odluke bile za Vladu, treba odlučiti predsjednik Vlade, nema se razloga skrivati kao djevojčica iza majčine suknje, iza epidemiologa”, poručio je.

Kad je riječ o koaliciji s HDZ-om, drži da je cilj političkog djelovanja preuzeti vlast, ako ne, onda otići u oporbu.

“Moj osobni odnos prema bilo kome je irelevantan, bavim se načelima. Birače ne treba potcijenjivati, a kaljuža s HNS-om se ne smije ponoviti jer su to bili otpadnici”, rekao je, a na pitanja o koaliciji Domovinskog pokreta i HDZ-a, rekao je da je njegovo djelovanje irelevantno u odnosu na HDZ i da ga HDZ ne zanima.

“Cilj Domovinskog pokreta je dobiti ključan broj mandata i biti ključ nove Vlade”, rekao je i dodao da žele obnovu nacionalnog suvereniteta, nacionalne drzave, identitetski temelj. Žele novu ustavotvornu većinu i nove korjenite promjene sustava, te novi izborni zakon.

Nacionalno/N1.