HAK: Zbog zimskog održavanja cesta, zastoji iza vozila zimske službe

Snijeg povremeno pada u Gorskom kotaru i Lici, u tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije i stoga iz Hrvatskog auto kluba mole vozače za strpljenje.

U ostalom dijelu zemlje kolnici su mokri ili vlažni i skliski od kiše, ponegdje ima i magle, a mogući su odroni.

U Dalmaciji povremeno pada ledena kiša te krupa (tuča ili grȁd), a moguća je i drugdje. Iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče; Jadranska magistrala (DC8); Krčki most iPaški most, izvijestio je u srijedu HAK.

Od 2.siječnja za ulazak u Sloveniju sa PCR negativnim testom, koji je bio napravljen u EU i nije stariji od 48 sati ili uz 12 iznimki (tranzit) – može se ući na sve granične prijelaze. Ako se nema PCR test, tada se može uči isključivo preko prijelaza koji rade brze testove: Trnovec/Središče ob Dravi, Macelj/Gruškovje, Bregana/Obrežje, Jurovski Brod/Metlika i Rupa/Jelšane. U slučaju pozitivnog testa određuje se desetodnevna izolacija.

Zbog vjetra u prekidu su: katamaranske linije Mali Lošinj–Cres–Rijeka te, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, kao i trajektna linija: Sobra-Prapratno.

Vozila koja prevoze humanitarnu pomoć na potresom pogođena područja oslobođena su plaćanja putnih karata.

Danas od 10,30 sati uspostavlja se promet na državnoj brodskoj liniji 415 Vrgada Pakoštane Biograd prema plovidbenom redu.