HAK: Zbog olujnog vjetra zatvorena A1 između Sv. Roka i Posedarja

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su: A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, Jadranska magistrala DC8 između Senja i Svete Marije Magdalene te državne ceste DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i DC218 Bruvno-Mazin-Dobroselo, izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski autoklub (HAK) te ističe kako su u prekidu i neke katamaranske linije.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (zbog orkanskih udara na dionici Kikovica-tunel Tuhobić vozi se uz ograničenje brzine na 40 km/h), autocesta A7 Draga-Šmrika, brza cesta čvor Čavle-čvor Kikovica A6, riječka obilaznica između čvorova Škurinje i Orehovica, Jadranska magistrala DC8 između Bakra i Senja, DC25 Gospić-Karlobag, DC27 Gračac-Zaton Obrovački, Paški most i Krčki most.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Lici: DC25 Lički Osik-Karlobag, DC42 u mjestu Poljanak, DC52 Špilnik-Korenica, ŽC5209 Brotnja-Srb, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, LC59122 Šušanj-Ledenik i LC59123 Šušanj-Konjsko i sve županijske i lokalne ceste na području Korenice.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Slavoniji i Baranji te Dalmaciji, a mogući su i odroni zemlje i kamenja. U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima.

U prekidu su – trajektne linije: Brestova – Porozina, Stinica – Mišnjak, Prizna – Žigljen; Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirije, Supetar-Split; brodske linije: Mali Lošinj – Unije – Susak te katamaranske linije: Rijeka – Rab – Novalja, Mali Lošinj – Rijeka, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Vis – Split – Vis.

Zbog loših vremenskih uvjeta na srednjem Jadranu putovanje koje je trebalo biti sinoć u 19,45 iz Ancone za Split prebacuje se na srijedu 15. studenoga s polaskom iz Ancone u 19,45. Sukladno tome putovanje iz Splita za Anconu prebacuje se umjesto 15, na 16. studenoga s polaskom iz Splita u 20 sati. (Hina)