HAK: Zbog mogućih odrona potrebna opreznija vožnja

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, mogući su odroni pa iz Hrvatskog autokluba (HAK) savjetuju vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

“Pozivamo vozače na pojačan oprez na autocesti A1 između čvorova Novigrad na Dobri i Karlovac na 49. km, zbog životinje na kolniku. Prema dojavi radi se o psu.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zaprešić i Jankomir u smjeru Zagreba vozi se usporeno u koloni dugoj oko 3 km, zbog pojačanog priljeva vozila u zoni radova. Korisnike molimo za strpljenje.

Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb otvorene su za sve skupine vozila.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.
Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše i sl.) voze s upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Zbog bure, na autocesti A7 Draga-Šmrika i na dionici Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Sveta Marija Magdalena zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Na dionici autoceste A1 između prolaza Vučipolje i vijadukta Božići (dionica između čvora Maslenica i tunela Sveti Rok) vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h, zbog vjetra” stoji u priopćenju HAK-a.