HAK: Zbog jakog vjetra između Svetog Roka i Maslenice samo osobna vozila

Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, a obilazak za ostala vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (DC50, DC27), državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Paški most, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8) dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno i na dionicama cesta gdje traju radovi.

Danas do 15 sati zbog radova na Istarskom ipsilonu, na dionici između čvorova Cerovlje i Lupoglav (A8), vozit će se uz privremenu regulaciju prometa.

Zbog radova vozi se jednom stranom, dvosmjerno, na autocestama: A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zabok i Zaprešić, na mostu Krapina, u smjeru Maclja suženim kolnikom; A3 Bregana-Lipovac između čvora Babina Greda i odmorišta Rastovica i A4 Goričan-Zagreb između čvorova Breznički Hum i Komin.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. Od 16. lipnja do daljnjega liniju 431A: Zadar-Preko obavljat će trajekt Mate Balota s početnim polaskom iz luke Zadar u 9,30 sati s veza broj 1. (H)