HAK: Zbog bure na Jadranskoj magistrali zabrana za autobuse na kat

Foto: Hina

Zbog bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Jak vjetar puše na dionicama autocesta: A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići (ograničenje 60 km/h) te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenja brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Od 21. svibnja od 9 sati do 5. studenoga do 16 sati zbog radova za sav promet zatvara se državna cesta DC1 na dionici čvorište Lučko (A3) – Jastrebarsko (DC310), na dijelu kroz Stupnik. Obilazni pravac za sva vozila bit će: državna cesta DC1 (Puškarićeva ulica) – Ventilatorska ulica – Gospodarska ulica – Ulica Svetog Benedikta (ŽC3067) – državna cesta DC1 (Gornjostupnička ulica), u oba smjera; u noći 21./22. svibnja od 20 do 5 sati za sav promet bit će zatvorena dionica autoceste A2 Zagreb-Macelj između čvorova Trakošćan i Krapina (obilazak: čvor Krapina-DC1-čvor Trakošćan i obrnuto); u Zagrebu, od 21. svibnja u 8 do 30. svibnja u 20 sati bit će prekinut promet ulicom Donje Vrapče na dijelu od ulice I.B. Mažuranić do ulice A.T. Mimare, zbog radova. Obilazak je preko Malešnice.

Zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat mogući su povremeni zastoji, osobito tijekom ljetne sezone, jer je predviđeno da će radovi trajati do kraja godine.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. (H)