HAK: Zabrana prometa za teretna vozila zbog Svih svetih ponegdje u Istri i priobalju

Povodom blagdana Svih svetih zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će na pojedinim cestama u Istri i priobalju od 14 do 23 sata, izvijestio je Hrvatski auto-klub u nedjelju ujutro.

Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Iz HAK-a su dodali i da je smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u unutrašnjosti, pa vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog radova i privremene regulacije prometa na pojedinim dionicama autocesta te državnih i ostalih cesta moguće su povremene smetnje, vožnja u koloni i kraći zastoji te savjetuju dodatni oprez i strpljenje.

Povodom blagdana Svih Svetih, na cestama i ulicama prema i u zonama gradskih groblja u Zagrebu, od 26. listopada do 3. studenog  uspostavlja se privremena regulacija prometa https://zagrebacka-policija.gov.hr/vijesti/posebna-regulacija-prometa-povodom-dana-svih-svetih-84823…

Pripadnici Hrvatske vojske provodit će hodnju u dužini od oko 90 km od Udbine do Knina. U hodnoj koloni sudjelovat će do 60 osoba, a u njihovoj pratnji dva vozila Vojne policije i sanitetsko vozilo. Početak hodnje je u ponedjeljak, 2. studenog  5:00 sati iz vojarne “Josip Jović” u Udbini, a planirani završetak hodnje je u utorak, 3. studenog na kninskoj tvrđavi u Kninu u 15 sati.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

 

(Hina)