HAK: Vjetar i magla usporavaju vožnju

Zbog vjetra je na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila, a magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice na cestama u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Magle ima i na dionicama autocesta: A1 između Zagreba i Karlovca, tunela Mala Kapela i Sveti Rok, A2 Zagreb-Macelj između Zaboka i Zaprešića, A3 Bregana-Lipovac između Bregane i Jankomira te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2, javio je HAK u 7,15 sati.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače se upozorava da brzinu i način vožnje trebaju prilagoditi uvjetima na cestama.

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Nova Gradiška i Lužani (na 179.km) u smjeru Lipovca, vozi se usporeno.

Opreznije treba voziti zagrebačkom obilaznicom (A3) između čvorova Jakuševec i Kosnica, zbog opasnosti od naleta na životinju. Opasnost od naleta na predmet je na autocesti A1 između čvora Skradin i odmorišta Krka u smjeru Zagreba.

Zbog teretnog vozila u kvaru na Jadranskoj magistrali (DC8) između Kraljevice i Šmrike vozi se naizmjence, jednim trakom.
Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu. (H)