HAK: Snijeg povremeno pada u Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj

Hina

Snijeg povremeno pada u Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a kolnici su mjestimice mokri i skliski, zbog niskih temperatura moguća je poledica, izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

 Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

 Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, Jadranska magistrala (DC8), državna cesta DC1 Karlovac-Knin-Split, stara cesta kroz Gorski kotar (DC3), Krčki most i Paški most otvoreni su za sve skupine vozila.

 Za sav promet, zbog radova, zatvorene su ceste: DC1 čvor Lučko (A3) – Jastrebarsko (DC310) kroz Stupnik (obilazak je lokalnim ulicama uz prometnu signalizaciju); DC47 Jasenovac-Hrvatska Dubica kod skretanja za Višnjicu (zbog oštećenja kolnika); DC7 između mjesta Sikirevci i Slavonski Šamac; DC36 Gladovec Pokupski-Žažina u naselju Pokupsko; DC53 u Čaglinu (između Našica i Slavonskog Broda); DC232 Sisak-Jasenovac između Lonje i Trebeža otvorena je za vozila do 5 t nosivosti zbog oštećenja; ŽC6034 Knin-Plavno u mjestu Radljevac; LC25176 Vrbno-Ježovec-ŽC2083 (klizište).

 U Zagrebu, zbog rekonstrukcije Remetinečkog rotora, prometuje se prema privremenoj regulaciji. Vozila teža od 5t ukupne nosivosti i visine veće od 3,5 m presumjeravaju se na Buzin. Tijekom jutarnjih i poslijepodnevnih sati su moguće veće prometne gužve. 

 Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

 Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

 Trajekt na liniji Prapratno – Sobra, isplovit će u srijedu, 2. siječnja, u 16 umjesto u 15 sati. (h)