HAK: Snijeg otežava vožnju mjestimice na sjeveru Hrvatske

Snijeg otežava vožnju mjestimice na sjeveru Hrvatske, mokri su i skliski kolnici od kiše mjestimice u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji te sjevernoj i središnjoj Hrvatskoj, u Gorskom kotaru ponegdje ima i magle, a smanjena je vidljivost na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između vijadukta Bukovo i tunela Tuhobića, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Od 7 do 19 sati bit će zatvorena dionica županijske ceste u Selcu, dio ulice Emila Antića (od kbr. 8 do Trga Palih boraca). Obilazak je kroz naselje Selce.

Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom za vrijeme zimskih uvjeta na pojedinim cestama u Lici: DC42 u mjestu Poljanak i ŽC5169 Donji Lapac-Bjelopolje.

U prekidu su katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeke i Novalja-Rab-Rijeka. Trajekt na liniji Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje u povratnom putovanju plovi bez pristajanja u luku Kaprije.

Trajekti, ostali katamarani i brodovi zasada plove prema redu plovidbe.

Katamaran na liniji Split-Vis (9602) isplovit će iz luke Split za Vis u 22,30 umjesto 20,30 zbog povratka učenika osnovnih škola Visa i Komiže.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

(Hina)