HAK: Prometna nesreća na autocesti A1 kod odmorišta Brloška Dubrava

ilustracija

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 kraj odmorišta Brloška Dubrava u smjeru Dubrovnika, u kojoj su dvije osobe zadobile teške ozljede te prevezene hitnom pomoći u OB Gospić, Hrvatski autoklub (HAK) poziva u nedjelju vozače na oprez, zbog magle, na toj dionici vozi se uz ograničenje brzine 80 kilometara na sat.

Zbog autobusa u kvaru na Jadranskoj magistrali u mjestu Bajnice između Omiša i Splita, vozi se uz privremenu prometnu regulaciju.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u središnjoj Hrvatskoj, Lici i Gorskom kotaru, osobito na dionicama autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče (između čvorova Lučko i Karlovac i između tunela Mala Kapela i Sveti Rok), A3 Bregana-Lipovac (između Bregane i Jankomira, te između Novske i Nove Gradiške), kao i na A6 Rijeka-Zagreb. Na područjima s maglom kolnici su vlažni i skliski.

Zbog radova vozi se jednom stranom, dvosmjerno, na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Velika Kopanica i Lipovac.

Na pojedinim dionicama cesta u Istri i priobalju, u nedjelju od 12 do 23 sata bit će zabranjen promet za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, navodi HAK.