HAK: Prekinut promet na A2 između čvorova Zaprešić i Jankomir zbog prometne nesreće

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, između čvorova Zaprešić i Jankomir, u smjeru Zagreba, kod mosta Sava promet je trenutno prekinut, zbog prometne nesreće u zoni radova pa iz Hrvatskog auto-kluba (HAK) pozivaju vozače na strpljenje dok se vozila ne uklone.

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Lici, Gorskom kotaru, Dalmaciji i na mjestima pod maglom. Mogući su odroni. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Magla smanjuje vidljivost i na dionicama autocesta: A2 Zagreb-Macelj; A3 između Bregane i Zagreba te Križa i Lipovca; A4 između Goričana i Varaždina; A5 na dionici Đakovo-Sredanci; A6 Kikovica-Bosiljevo 2; A11 između čvorova Jakuševec i Lekenik.

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa vozače iz HAK-a mole za strpljenje i upozoravaju da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine.

U prometu je svakodnevno i dalje veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila iz HAK-a upozoravaju da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) u Lozici promet teče naizmjence jednim trakom, uz semafore, zbog radova.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu. (H)