HAK: Pojačan promet uoči blagdana Tijelova

Iz Hrvatskog autokluba u srijedu su izvijestili su da se uoči blagdana Tijelova, već danas popodne, očekuje jačanje prometa na cestama zbog dolaska velikog broja turista iz europskih država na odmor u Hrvatsku, osobito u turistička središta na Jadranu.

Jačanje prometa bit će u srijedu, 30. svibnja, tijekom prijepodneva u gradovima i na prigradskim cestama. U popodnevnim satima promet će jačati na važnijim cestovnim pravcima. Osim srijede, 30. svibnja, pojačanog prometa bit će tijekom poslijepodneva u petak, 1. lipnja i subotu, 2. lipnja. U nedjelju, 3. lipnja očekuje se  veći broj vozila u smjeru unutrašnjosti već od ranih poslijepodnevnih sati, izvijestio je HAK.

HAK je objavio da su gužve najčešće na slijedećim dionicama: A1 Zagreb-Split-Dubrovnik i A6 Rijeka-Zagreb, a poglavito na naplatnoj postaji u Lučkom; na A3 Bregana-Zagreb-Lipovac uz moguće zastoje na naplatnoj postaji Zagreb-Istok;  na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i graničnim prijelazima u Istri (Kaštel i Plovanija); na Istarskom ipsilonu (A8 i A9) – tijekom nedjelje u popodnevnim satima prema Sloveniji; Jadranskoj magistrali (DC8), Ličkoj magistrali (DC1), te u blizini turističkih središta na Jadranu: na Krku i Krčkom mostu, osobito u nedjelju kad je povratak s produženog vikenda; u trajektnim pristaništima i lukama; na dionicama gdje su u tijeku radovi.

Zbog blagdana Tijelova, zabrana za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona vrijedi u srijedu, 30. svibnja od 15 do 23 sata te na blagdan u četvrtak, 31. svibnja od 14 do 23 sata.
Zabrana se odnosi na važnije državne ceste: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC23 (Žuta Lokva-Senj), … pa se na tim cestama očekuje i nešto protočnija vožnja. Zabrane nema na autocestama kao niti na državnoj cesti 1, Ličkoj magistrali, izvijestio je HAK. (Hak)