HAK: Pekinut promet na DC Čakovca-Preloga u Svetom Križu zbog prometne nesreće

Prekinut je promet na državnoj cestiDC20 između Čakovca i Preloga u Svetom Križu, zbog prometne nesreće, magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici i Dalmaciji, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub.

Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski. Magle ima i na dionicama autoceste A1: između tunela Mala Kapela i čvora Otočac; između čvora Gospić i tunela Sveti Rok (vidljivost 150m); između čvorova Maslenica i Zadar 2; između čvorova Benkovac i Pirovac.

Za sav promet, zbog radova, zatvorena je dionica državne ceste DC1 Gračac-Knin.

Zbog radova na A1 Zagreb-Split-Ploče na mostu Maslenica u smjeru Dubrovnika vozi se jednim trakom; kroz tunel Brezik dvosmjerno jednom tunelskom cijevi; A2 Zagreb-Macelj: između čvorova Zaprešić i Zabok u dužini od oko 3 km vozi se dvosmjerno, istočnim kolnikom. Na A6 Rijeka-Zagreb: na vijaduktu Zečeve Drage vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste. Na dionici Istarskog ipsilona tunel Učka-Vranja između tunela Zrinšćak I i Zrinšćak II (A8) vozi se uz privremenu regulaciju prometa (zabranjen je prolazak vozilima čija širina prelazi 3 m).

Zbog radova na graničnom prijelazu Stara Gradiška promet teće uz privremenu regulaciju.
Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.
Danas će trajekti na linijama Split – Stari Grad i Split – Rogač isploviti iz Splita u 21,30 umjesto u 20,30 sati.
Ostali trajekti i svi katamarani plove prema redu plovidbe.

Hina