HAK: Olujni vjetar otežava promet na dionicama A6

Izvor: Facebook/screenshot

 Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, a ostala vozila obilaze državnom cestom DC3 – “starom” cestom kroz Gorski kotar na dionici Delnice-Rijeka, izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub (HAK).

 Samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene i DC25 Gospić-Karlobag (zimski uvjeti).

Zbog jake bure na dionici autoceste A7 Draga – Šmrika, lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Novog Vinodolskog i Senja dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (II. skupinu vozila).

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Lici.

Zbog niskih je temperatura moguća poledica na vlažnim dijelovima kolnika, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti.

Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u Dalmaciji.

Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom za vrijeme zimskih uvjeta na pojedinim cestama u Lici.

Zbog loših vremenskih uvjeta za sav promet zatvorena je državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.
U prekidu je katamaranska linija Pula – Zadar.

Trajekti, ostali katamarani i brodovi zasada plove prema redu plovidbe.

(Hina)