HAK: Olujni vjetar i snijeg ometaju promet

Zbog olujnog vjetra autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje zatvorena je za sav promet a snijeg otežava vožnju mjestimice u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji te zaleđu Dalmacije, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, Jadranska magistrala (DC8) između Senjai Svete Marije Magdalene, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), Paški most.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na autocesti A7 Draga-Šmrika te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zbog prometne nesreće na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Ravna Gora i Vrbovsko (na 22. km) u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom usporeno.

Zbog oštećenja bukobrana za sav promet zatvorena je dionica ceste A7 između čvorova Šmrika i Hreljin u smjeru Rijeke.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima. Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na pojedinim cestama u Lici i Gorskom kotaru, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Krnjak-Slunj-Korenica-čvor Udbina-Gračac-Oćestovo (Knin) te državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar između Zdihova i Kikovice. Trenutno zbog zimskih uvjeta i vjetra nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom između unutrašnjosti i Dalmacije i Rijeke.

U prekidu su katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka, Vis-Milna-Split;
brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak, te trajektna linija: Prizna-Žigljen. Trajekt na liniji Brestova-Porozina ne prevozi autobuse i teretna vozila iznad 3 tone nosivosti. (Hina)