HAK: Olujni udari vjetra – zatvorene ceste

Izvor: Facebook/screenshot

Zbog olujnih udara vjetra i zimskih uvjeta za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca u smjeru Dalmacije i obrnuto. Prema Rijeci i Istri smiju prometovati autocestom A6 Rijeka-Zagreb do čvora Delnice i dalje državnom cestom preko Gornjeg Jelenja (DC3), prema Rijeci i obrnuto, javio je HAK u 7 sati.

Zbog popunjenih odmorišta, mole se vozači kamiona s prikolicama i tegljači s poluprikolicama da do daljnjega ne kreću na put prema Dalmaciji, i obrnuto iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti.

Za sav promet, zbog olujnog vjetra, zatvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za osobna vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca, Karina i Benkovca (DC50, DC27), a za dostavna vozila i autobuse državnim cestama preko Gračaca, Knina, Kistanja (DC50, DC1 i DC59), i čvora Pirovac (A1)) , i obrnuto, Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), državna cesta Dobroselo-Mazin-Bruvno (DC218) i Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica; Jadranska magistrala (DC8) Senj-Karlobag; državna cesta Gračac-Zaton Obrovački (DC27).

Na brzoj cesti Solin-Klis (DC1) promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Zbog vozila u kvaru poziva se na oprez na autocesti A1 na 430+000 km između čvora RAVČA i čvora ZAGVOZD u smjeru Zagreba promet se vodi po dvije prometne trake. 

Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom za vrijeme zimskih uvjeta na pojedinim cestama u Lici i na cesti Sotin-Ilok.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U prekidu su  katamaranske linije Vis-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split.