HAK: Ograničenje brzine zbog kiše koja se ledi pri tlu

Zbog kiše koja se ledi u dodiru s tlom na nekim dijelovima autocesta brzina je ograničena; na autocesti A3 Bregana-Lipovac zbog prepriječenog tegljača obustavljen je promet između čvorova Rugvica i Ivanić Grad, izvijestio je HAK.

Zbog kiše koja se ledi u dodiru s tlom vozi se uz ograničenje brzine na autocestama A1 Bosiljevo-čvor Otočac, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, A11 Jakuševec-Lekenik, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Za sav promet zbog kiše koja se ledi u dodiru s tlom zatvorene su DC1 Vaganac-Korenica-čvor Udbina-Gračac-Knin i DC522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča.

Zog prepriječenog teretnog vozila 200 metara poslije odmorišta Ježevo u smjeru istoka preko kolnika se prepriječio tegljač i u tom je smjeru promet obustavljen između čvorova Rugvica i Ivanić Grad.

Zbog zimskih uvjeta trenutačno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom između unutrašnjosti i Dalmacije, Rijeke i Istre. HAK upozorava da su popunjena parkirališta na odmorištima i preporuča vozačima da ne kreću na put. Također, podsjeća vozače ostalih teretnih vozila da ih na području pojedinih policijskih uprava prometna policija može isključivati iz prometa, ovisno o meteorološkim prilikama i sigurnosnoj procjeni.

Snijeg pada u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, Baranji, dijelu Istre, Hrvatskog primorja, središnje i sjeverozapadne Hrvatske. U Dalmaciji pada kiša, a mjestimice ima i magle. Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema, a promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na cestama u Lici, Gorskom kotaru, dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske i Hrvatskog primorja.

Sljemenska cesta otvorena je za sav promet.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na graničnim prijelazima: Bosna i Hercegovina – Maljevac, Jurovski Brod, Dvor, Užljebić, Jasenovac, Slovenija – Požane, Pasjak, Rupa, Prezid, Čabar, Brod na Kupi, Srbija – Ilok.

U prekidu su katamaranske linije – Mali Lošinj-Rijeka, Ubli – Vela Luka – Hvar – Split, Vis – Split, Jelsa – Bol – Split i Split-Hvar-Korčula te trajektne linije Ubli – Vela Luka – Split i Vis – Split.

Danas, 2. ožujka katamaran Bišovo će isploviti na liniji Pula – Unije – Susak – M.Lošinj – Ilovik -Silba – Zadar po plovidbenom redu.