HAK: ograničenja na A6 zbog snijega, na A1 zbog tuče i kiše

Na autocesti A6 Rijeka Zagreb između čvorova Vrbovsko i Bosiljevo 2 pada snijeg koji se mjestimice zadržava na kolniku, vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h, a zbog tuče i kiše između čvora Gornja Ploča i južnog portala Sveti Rok na autocesti A1 vozi se uz ograničenje brzine 40 kilometara na sat, upozorava vozače Hrvatski autoklub (HAK) u izvješću od 7:15 sati.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, snijeg povremeno pada u središnjoj Hrvatskoj i Gorskom kotaru. Mogući su odroni.

Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče; autocesta A6 Rijeka-Zagreb; Jadranska magistrala (DC8); stara cesta kroz Gorski kotar – DC3; državna cesta DC1 Karlovac-Slunj-Knin-Split; Krčki most iPaški most.

HAK upozorava vozače da je predmet na kolniku na autocesti A1 između 17. km i 18. kilometra u smjeru Dubrovnika, vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h. Predmet je i na kolniku na A3 na čvoru Sveta Nedjelja u smjeru Lipovca. Vozilo u kvaru na autocesti A3 na 116.+400 km između čvora Lipovljani i čvora Kutina u smjeru Bregane.

Kolona teretnih vozila na autocesti A3 pred naplatnom postajom Bregana u smjeru Slovenije duga je oko 2 kilometra.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su: katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka i brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

(Hina)