HAK: Od danas izvansezonski red plovidbe, nesreća kod Novske

Iz Hrvatskog autokluba (HAK) u ponedjeljak su izvijestili kako se od danas primjenjuje izvansezonski red plovidbe za trajekte i katamarane te da plove redovito.

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Kutina, u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom usporeno, a zbog teretnog vozila u kvaru na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Delnice i Ravna Gora, zatvoren je sporovozni trak u dužini od 100 metara.

Gust je promet u zoni radova na autocesti A2 Zagreb-Macelj, između čvorova Jankomir i Zaprešić, pa se u smjeru Zagreba vozi se usporeno u koloni od oko 3,5 kilometra.

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama. Na cestama gdje su u tijeku radovi mogući su zastoji i vožnja u koloni.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, a ima je i na autocestama: A1 na dionicama: Zagreb-Bosiljevo 2, između tunela Mala Kapela i čvora Otočac te između čvora Gospić i tunela Sveti Rok; A3 Bregana-Lipovac između Bregane i Jankomira (Zagreb); A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva 2 i Kikovice.

GP Vitaljina zatvoren je privremeno za sav promet. Promet se preusmjerava na GP Karasovići.

Zbog radova na graničnom prijelazu Stara Gradiška, od 21. rujna, u trajanju od 30 dana, promet će teći uz privremenu regulaciju.  Zbog suženog kolnika u vrijeme gušćeg prometa očekuje se sporiji prolazak državne granice.

H/N