HAK: Na željezničko-cestovnom prijelazu u Žitniću ručna regulacija prometa

Na državnoj cesti DC33 u mjestu Žitnić na željezničko-cestovnom prijelazu promet teče uz ručnu regulaciju, zbog kvara na braniku (rampa), izvijestili su u srijedu ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Kolnici su mokri i skliski od kiše u većem dijelu zemlje, osim u istočnoj Slavoniji, mogući su odroni pa iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog radova za sav promet zatvorene su ceste: DC75 u Karigadoru, Taru i na dionici Vodnjan – Pula, DC206 Hum na Sutli-Kostel. Do 27. siječnja u 15 sati Jadranska magistrala (DC8) u Primoštenu zatvorena je za teretna vozila i autobuse na predjelu Tepli Bok. Obilazak je Dolac-Podgreben-Primošten, i obrnuto.

Do 1. srpnja za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina, zbog radova. Moguće je koristiti granični prijelaz Karasovići.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su Katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Vis-Milna-Split.

Trajekti i ostali katamarani plove prema redu plovidbe.  (Hina)