HAK: Na DC1 zbog radova do 31. listopada zatvorena dionica između Graba i Vučipolja

Do 31. listopada zatvorena je dionica državne ceste DC1 Gračac-Knin zbog radova između mjesta Grab i Vučipolje, a obilazak je: Gračac-DC27-Obrovac-Benkovac-DC56-DC59-Knin i obrnuto, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Još danas, do 19 sati za sav promet zatvorena je dionica DC1 u mjestu Sveti Križ Začretje zbog radova na nadvožnjaku Začretje, a obilazak je na relaciji Zabok-Krapina: DC1 – Sveti Križ Začretje – ŽC2158 – ŽC2160 – DC1, a na relaciji Krapina-Zabok: DC1 Sveti Križ Začretje -ŽC2159 – Zabok- DC1.

Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski pa vozačima iz HAK-a svjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i da održavaju sigurnosni razmak između vozila.  Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa vozače iz HAK-a mole za strpljenje i upozoravaju ih da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

(Hina)