HAK: Na A3, između Ivanić Grada i Ježeva, usporeno zbog prometne nezgode

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvora Ivanić Grad i odmorišta Ježevo sjever, u smjeru Bregane, na 59. kilometru, prometuje se usporeno, zbog prometne nezgode, a vozilo je na zaustavnom traku, izvijestili su u ponedjeljak ujutro iz Hrvatskog auto-kluba (HAK).

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Dalmaciji. Mogući su odroni. Zbog niskih temperatura tijekom jutra u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Jak vjetar puše na autocesti A1 između tunela Bristovac i vijadukta Božići gdje se vozi uz ograničenje brzine od 60 km/h no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Uz povoljne vremenske uvjete na našim cestama sve je veći broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila iz HAK-a upozoravaju da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Od 26. do 30. ožujka od 8 do 15 sati bit će zatvorena državna cesta DC 537 između grada Otoka i čvora Spačva, zbog sječe stabala. Cesta će biti zatvorena za promet 30 minuta počevši od svakog punog sata, a preostalih 30 minuta otvorena.

Na graničnim prijelazima sa Slovenijom čeka se 30 minuta na izlaz na Pasjaku i jedan sat na Bregani/Obrežju, a na granici sa Srbijom, u Tovarniku, na ulaz se čeka sat vremena.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. (H)