HAK: Na A1 kod Svetog Roka zbog snijega ograničenje brzine

Na dionici autoceste A1 između čvora Gornja Ploča i južnog ulaza u tunel Sveti Rok zbog snijega se vozi uz ograničenje brzine na 40 km na sat, a od tunela Sveti Rok do tunela Ledenik ograničenje brzine je 60 km na sat, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

 Nna dionici autoceste A1 tunel Sveti Rok – prolaz Vučipolje zbog jakog vjetra promet se odvija uz ograničenje brzine 60 km na sat. 
 Na autocesti A3 pred naplatnom postajom Bregana u smjeru Slovenije kolona teretnih vozila na zaustavnom traku proteže se oko 2 km. 
 Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

 Snijeg otežava vožnju mjestimice u Lici.

 Zbog niskih je jutarnjih temperatura moguća poledica na vlažnim dijelovima kolnika, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Vozače se upozorava da prilagode brzinu uvjetima na cestama te ne kreću na put bez propisane zimske opreme.

 Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom za vrijeme zimskih uvjeta na pojedinim cestamau Lici.

Za sav promet, zbog radova, zatvorene su ceste: DC1 čvor Lučko (A3) – Jastrebarsko (DC310) kroz Stupnik (obilazak je lokalnim ulicama uz privremenu prometnu signalizaciju); DC47 Jasenovac-Hrvatska Dubica kod skretanja za Višnjicu (zbog oštećenja kolnika); DC7 između mjesta Sikirevci i Slavonski Šamac; DC36 Gladovec Pokupski-Žažina u naselju Pokupsko; DC53 u Čaglinu (između Našica i Slavonskog Broda); DC75 u Funtani i u Novigradu; DC303 od naselja Brajkovići do čvora Kanfanar, DC232 Sisak-Jasenovac između Lonje i Trebeža otvorena je za vozila do 5 t nosivosti zbog oštećenja; ŽC6034 Knin-Plavno u mjestu Radljevac i LC25176 Vrbno-Ježovec-ŽC2083 (klizište).

U prekidu je katamaranska linija Pula – Zadar.

Trajekti, ostali katamarani i brodovi zasada plove prema redu plovidbe.

 Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova); za sav promet (osim za pješake) zatvoren je granični prijelaz Dvor (zbog radova). Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica.

(Hina)