HAK: Moguća poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Slavoniji, a zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog pretovara i izvlačenja teretnog vozila na autocesti A3 Bregana-Lipovac prije čvora Slavonski Brod istok u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom usporeno.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici na ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac te na županijskim i lokalnim cestama na području Donjeg Lapca.

Duž Jadranske magistrale DC8 i na cestama u gorju mogući su odroni.

Večeras i u srijedu navečer od 22 do 5 sati zbog redovnog održavanja u tunelu Pećine biti će zatvorena dionica ceste DC404 u Rijeci između Ulice A.K. Miošića i čvora Vežica u oba smjera.

Za sav promet zbog radova zatvorene su ceste: DC75 u Karigadoru, Taru i na dionici Vodnjan – Pula; DC46 Đakovo-Budrovci; DC206 Hum na Sutli-Kostel; DC300 Umag-Finida (radovi na kružnom raskrižju Marketi u Umagu) i DC502 Smilčić-Pridraga.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Na graničnim prijelazima nema čekanja. (H)