HAK: Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici i na A1

Pixabay

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici te na autocesti A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok, pa Hrvatski autoklub (HAK) upozorava u subotu ujutro vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

HAK upozorava i na izvanredne situacije pa se tako na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Zagvozd i Šestanovac u smjeru Zagreba vozi usporeno zbog predmeta na kolniku, a na autocesti A3 Bregana-Lipovac postoji opasnost od naleta na životinju između čvorova Kosnica i Jakuševac. Na državnoj cesti DC414 na Pelješcu u mjestu Ponikve promet teče jednim trakom, zbog autobusa u kvaru.

Zbog radova na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Buzin i Kosnica, na mostu Sava (od 37, 8 kilometra do 39,5 kilometra) u smjeru Lipovca vozi se suženim kolnikom, a na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Velika Kopanica i Lipovac zbog radova vozi se dvosmjerno jednom stranom.

Selskom cestom u Zagrebu, na dijelu od Baštijanove do Zagorske ulice, tijekom završne faze sanacije puknuća magistralnoga cjevovoda, promet privremeno teče jednim prometnim trakom. Istovremeno, Krapinskom ulicom neće, kako se očekuje, biti moguće skrenuti na Selsku cestu do ranih jutarnjih sati u subotu. U zoni radova prometna policija preusmjerava osobna vozila.

Od 24. rujna u sedam sati ujutro bit će za sav promet zatvoren granični prijelaz Vitaljina, a od 31. srpnja do završetka radova za sav promet, osim za pješake, zatvoren je granični prijelaz Dvor. Predviđeno trajanje radova je šest mjeseci. Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica.

Do 30. rujna zbog građevinskoga miniranja povremeno se zatvara cesta kod graničnoga prijelaza Gornji Brgat – dva puta tjedno između 13 sati i 17 sati u trajanju od po 20 minuta, a zbog radova se na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Od 7. srpnja trajekt na liniji Trogir-Drvenik Veli-Drvenik Mali ukrcava vozila u pristaništu Soline umjesto u luci Seget Donji. (H)