HAK: Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, a ima je i na dionici autoceste A1 između Zagreba i Karlovca te čvora Otočac i tunela Sveti Rok pa se vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Pojačan promet tijekom dana očekuje se na gradskim prometnicama i obilaznicama, osobito zagrebačkoj i riječkoj, glavnim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, Istarskom ipsilonu, Jadranskoj i Ličkoj magistrali, Krčkom mostu, na prilazima turističkim središtima duž obale, u trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima.

Noću s  23. na 24. kolovoza ove godine, od 23:00 do 5:00 sati izvodit će se radovi na Jadranskoj magistrali (DC8), poddionici Solin-  Split kada će se demontirati skela s novoga nadvožnjaka kod ex. Mercatora (denivelirano raskrižje D8 i Ž6270). Prvo će se uklanjati skela nad istočnim kolnikom državne ceste D8 (smjer Split – Solin), a potom nad zapadnim kolnikom (smjer Solin – Split). Za vrijeme predmetnih radova na pojedinom koliku prometovat će se jednim prometnim trakom uz postavljenu privremenu prometnu signalizaciju.

Zbog radova vozi se jednom stranom, dvosmjerno, na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Velika Kopanica i Lipovac.

Na graničnim prijelazima nema duljih čekanja.

U pomorskom prometu nema poteškoća. (H)