HAK: Magla jutros u Gorskome kotaru

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru, ima je i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog radova od danas do 2. srpnja svakog dana, osim vikenda i praznika, od 7,30 do 19 sati bit će prekinut promet Sljemenskom cestom od Tomislavovog doma prema Zagrebu.

Do 15. lipnja održavat će se zajednička biciklistička vožnja kanadskih i hrvatskih vojnih veterana. Biciklisti će voziti u redovitom režimu prometa, a u osiguranju ispred i iza kolone kretat će se policijska vozila. Danas u 13 sati biciklisti će krenuti od graničnog prijelaza Orah prema Makarskoj gdje se očekuju oko 17 sati. Vozit će relacijom Vrgorac-Ravča-Kljenak-Duge Njivice-Gornje Igrane-Podgora-Tučepi-Makarska.

Do 14. lipnja od 22 do 6 sati zatvarat će se tunel Sv. Ilija na državnoj cesti DC76 Baška Voda –Zagvozd. Obilazak je: Baška Voda (DC39) – Dubci (DC8)- (A1) čvor Šestanovac/DC39 Šestanovac-Zagvozd/čvor Zagvozd (A1) i obrnuto.

U prekidu je katamaranska linija Dubrovnik-Korčula-Hvar-Bol-Split. Ostali trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. (H)