HAK: Kolona na zagrebačkoj obilaznici (A3)

Zbog prometne nezgode na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Buzin i Lučko u smjeru Bregane vozi se usporeno u koloni, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog teretnog vozila u kvaru na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Okučani i Nova Gradiška u smjeru Lipovca, vozi se jednim trakom usporeno, stoji u izvješću od 7,20 sati.

Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, Lička magistrala (DC1) i stara cesta kroz Gorski kotar (DC3) otvorene su za sve skupine vozila.

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Na autocesti A1 između južnog dijela tunela Svetoga Roka i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Kolnici su vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura u unutrašnjosti je moguća poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima.

Magla smanjuje vidljivost mjestimice na cestama u središnjoj Hrvatskoj i Lici te na autocestama A1 između Zagreba i Bosiljeva te tunela Mala Kapela i tunela Brinje; A3 Bregana-Lipovac između Zagreba i Križa.

Na graničnim prijelazima nema duljeg čekanja.

Trajekti i katamarani plove redovito. (Hina)