HAK: Kolnici skliski, moguća poledica

Za sve skupine vozila otvorene su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče, autocesta A6 Rijeka-Zagreb, državna cesta Karlovac-Slunj-Knin-Split, Jadranska magistrala i Sljemenska cesta, javio je jutros Hrvatski autoklub dodavši da su kolnici mjestimice mokri ili vlažni i skliski.

Mogući su odroni zemlje i kamenja te poledica. U Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj ponegdje ima magle. Smanjena je vidljivost na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrata i Vrbovsko.

Zimski su uvjeti još na pojedinim državnim, županijskim i lokalnim cestama u Gorskom kotaru, Lici i središnjoj Hrvatskoj, uključujući dionicu stare ceste kroz Gorski kotar DC3 između Zdihova i Delnica (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama).

U unutrašnjosti je moguća kiša koja se ledi na hladnoj podlozi pa se vozače poziva na dodatan oprez.

Tijekom jutra očekuje se pojačan promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme.
Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na graničnom prijelazu s BiH Užljebić te sa Slovenijom Pribanjci, Prezid, Čabar, Brod na Kupi.
Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. (H)