HAK: Kolnici skliski i mokri u Dalmaciji ponegdje magla

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u Hrvatskom primorju, Gorskom Kotaru, Slavoniji, Baranji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, u Dalmaciji ponegdje ima magle, a vidljivost je smanjena na dionici autoceste A1 između čvorova Zadar 1 i Zadar 2, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Jak vjetar povremeno puše na dionicama autocesta: A1 od južnoga dijela tunela Sv. Rok do prolaza Vučipolje, te na A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobić i čvora Kikovica. Vozi se uz ograničenja brzine, ali autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Mogući su odroni pa, zbog uvjeta na cestama, HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

HAK podsjeća vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (oblačno vrijeme, jaki pljuskovi, magla itd.) voze s upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena. Vozači mopeda i motocikala tijekom cijele godine moraju voziti s upaljenim kratkim svjetlima.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. (H)