HAK: Kolnici mjestimice vlažni i skliski u Gorskom kotaru te na mjestima pod maglom

Kolnici su jutros mjestimice vlažni i skliski u Gorskom kotaru te na mjestima pod maglom, a smanjena je vidljivost i na dionicama autocesta A1 između čvorova Otočac i Zadar 2; A3 Bregana-Lipovac između Velike Kopanice i Lipovca i A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobić i čvora Oštrovica, javio je Hrvatski autoklub (HAK).

Tijekom jutra očekuje se pojačan promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama, a u zonama radova mogući su kraći zastoji. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Prekinut je promet na Jadranskoj magistrali između Omiša i Makarske u mjestu Marušići (DC8), zbog prometne nesreće.

Vozilo u kvaru na autocesti A11 na čvoru Jakuševec u smjeru Siska.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac kod naplatnih postaja Bregana u smjeru Slovenije kolona teretnih vozila duga je oko kilometar.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

U prometu je i dalje veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila HAK upozorava da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također se podsjeća da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Zimsko je računanje vremena pa vozače motornih vozila HAK podsjeća da na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla. (H)