Kolnici su jutros mjestimice vlažni i skliski u Gorskom kotaru te na mjestima pod maglom, a smanjena je vidljivost i na dionicama autocesta A1 između čvorova Otočac i Zadar 2; A3 Bregana-Lipovac između Velike Kopanice i Lipovca i A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobić i čvora Oštrovica, javio je Hrvatski autoklub (HAK).

Tijekom jutra očekuje se pojačan promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama, a u zonama radova mogući su kraći zastoji. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Prekinut je promet na Jadranskoj magistrali između Omiša i Makarske u mjestu Marušići (DC8), zbog prometne nesreće.

Vozilo u kvaru na autocesti A11 na čvoru Jakuševec u smjeru Siska.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac kod naplatnih postaja Bregana u smjeru Slovenije kolona teretnih vozila duga je oko kilometar.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

U prometu je i dalje veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila HAK upozorava da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također se podsjeća da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Zimsko je računanje vremena pa vozače motornih vozila HAK podsjeća da na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla. (H)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here