HAK: Kolnici mjestimice mokri u Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a ponegdje ima i magle, izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Smanjena je vidljivost i na dionici autoceste A1 između Otočca i tunela Sveti Rok.

HAK poziva vozače na pojačan oprez na autocestama A3 Bregana-Lipovac kod čvora Sveta Nedelja u smjeru Bregane, zbog prometne nesreće, a između čvorova Lužani i Slavonski Brod zapad oko 192. kilometra, zbog životinje na kolniku, vjerojatno srne, te na A6 Rijeka-Zagreb u blizini čvora Bosiljevo 2, zbog životinje na kolniku. Prema dojavi radi se o srni.

Od 6 sati otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sv. Rok i Maslenica u oba smjera, nakon prolaska tereta velikih dimenzija.

HAK podsjeća vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi) voze s upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena. Vozači mopeda i motocikala tijekom cijele godine moraju voziti s upaljenim svjetlima.

Zbog radova za sav je promet zatvorena državna cesta DC1 čvor Lučko (A3) – Jastrebarsko (DC310) kroz Stupnik. Obilazak je: državna cesta DC1 (Puškarićeva ulica) – Ventilatorska ulica – Gospodarska ulica – Ulica Svetog Benedikta (ŽC3067) – državna cesta DC1 (Gornjostupnička ulica), u oba smjera.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. (H)