HAK: Kod Bregane kolona teretnih vozila duga jedan kilometar

Hina

Kod naplatnih postaja Bregana u smjeru Republike Slovenije kolona teretnih vozila duga je oko jedan kilometar, izvijestio je Hrvatski auto-klub (HAK) u ponedjeljak ujutro, a zbog kolnika koji su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski i mogućih odrona vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Iz HAK-a također podsjećaju vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi, itd.) voze s upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena. Vozači mopeda i motocikala tijekom cijele godine moraju voziti s upaljenim svjetlima.

NA A1 Zagreb-Split-Ploče vozilo je u kvaru na 403. km između čvorova Blato i Bisko u smjeru Zagreba, na A3 Bregana-Lipovac: kod naplatnih postaja Bregana u smjeru Republike Slovenije kolona teretnih vozila duga je oko jedan kilometar.

Povodom Dana neovisnosti (8. listopada) zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će u: od 14 do 23 sata. Zabrana nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1.

Na graničnom prijelazu Bregana/Obrežje na izlaz teretna vozila čekaju sat i pol, na GP Macelj/Gruškovje i Pasjak/Starod 45 minuta, a na GP Rupa i Dubrava Križovljanska/Zavrč pola sata.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu. (H)