HAK: Između Novog Vinodolskog i Senja zabrana za I. skupina vozila

Izvor: TV Loki

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a zbog prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici (A3) na čvoru Buzin u smjeru Bregane vozi se usporeno u koloni.

Kako je izvijestio Hrvatski autoklub (HAK) u 7 sati, mokri su i skliski kolnici mjestimice u Lici, Dalmaciji i središnjoj Hrvatskoj. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u Gorskom kotaru. Vozače se upozorava da trebaju prilagoditi brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog vode na kolniku zatvorene su ceste: DC36 na dionici Lijevo Sredičko-Gradec Pokupski (obilazak Pisarovina-Jamnica-Selsko Brdo); ŽC5130 Zalužnica-Doljani; ŽC3156 Žažina-Mala Gorica.
Nai A1 Zagreb-Split-Ploče zbog uključivanja izvanrednog prijevoza u zoni čvora Zadar II kratkotrajno će se od 4. 11. do 30.11. do 15 minuta zaustavljati sav promet u smjeru Zagreba: od ponedjeljka do četvrtka od 14,30 do 15,30 sati, petkom i subotom od 15,30 do 16,30 sati, nedjeljom od 19,30 do 20,30 sati.
Zbog izgradnje rotora u Svetoj Nedelji zatvoren je čvor Sveta Nedelja. Promet je preusmjeren na čvor Bobovica, a iz smjera Zagreba na izlazni krak čvora Jankomir za Rakitje/Kerestinec;
Na zagrebačkoj obilaznici – između čvorova Kraljevečki Novaki/Ivanja Reka i Kosnica u oba smjera za vrijeme pojačanog prometa mogući su zastoji, zbog radova na mostu Sava.
Zbog radova izvanrednog održavanja sanacije zapadnog mosta u čvoru Jankomir iz pravca autoceste A2 prema autocesti A3 u smjeru Lipovca promet se odvija samo jednim trakom te je zatvoren izlazni krak iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru) zbog čega je promet preusmjeren obilazno preko nadvožnjaka Rakitje. Predviđeno trajanje radova je do 20.12.2019. godine;
U zoni ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) – promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h.
Zbog radova na nadvožnjaku Začretje na dionici DC1 u mjestu Sveti Križ Začretje vozi se jednim trakom uz regulaciju semaforima, privremenu prometnu signalizaciju i ograničenje brzine 30 km/h.
Privremeno se zatvara DC1 na dijelu od raskrižja državnih ceste DC1 i DC206 (ulaza u grad Krapinu) do mjesta Žutnica u vrijeme izvođenja završnih radova sanacije nadvožnjaka Žutnica. Obilazak je DC1–Krapina–DC206–nerazvrstane ceste NC 1.1-Žutnica-DC74-Đurmanec-DC1.
Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.
U pomorskom prometu nema poteškoća