HAK: Između Novog Vinodolskog i Senja zabrana prometa za prvu skupinu vozila

FaH

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Slavoniji i na autocestama A3 Bregana-Lipovac između čvorova velika Kopanica i Lipovac, A5 Osijek-Sredanci. Zbog niskih temperatura tijekom noći moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima. Vozači se upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na sljedećim cestama: DC42 u mjestu Poljanak, potom cestama Dobroselo-Mazin i Dobroselo-Brotnja. Isto vrijedi i za ceste Lič-Lukovo, Hreljin-Zlobin-Fužine, Platak-Kamenjak, Krmpote-Alan, Bribir-Lukovo, Breze-Stalak, Zalesina-Stari Laz te ostale županijske i lokalne ceste na području Gorskog Kotara.