HAK: Gužve na cestama, tunel Sveti Rok u smjeru juga povremeno zatvoren

TUNELSVROK

Zbog gužvi na autocesti A1 povremeno se zatvara tunel Sveti Rok u smjeru juga, a kolona vozila duga je oko pet kilometara, upozoravaju u subotu iz Hrvatskog autokluba napominjući kako je pojačan promet na svim važnijim cestovnim pravcima.

Uz povremene zastoje i vožnju u koloni tako se vozi u smjeru mora na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, kod čvora Matulji, na Krčkom mostu, Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija i kod tunela Učka, Jadranskoj magistrali na prilazima turističkim središtima te u trajektnim lukama i pristaništima.

Kolona vozila na autocesti A1 na naplati Lučko u smjeru Zagreba duga je oko 3 kilometra, a na naplati Demerje oko kilometar.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj vozi se u koloni prema naplati Trakošćan u smjeru Slovenije i povremeno se zatvara tunel Frukov Krč.

Kolona teretnih i osobnih vozila na autocesti A3 Bregana-Lipovac prema graničnom prijelazu Bajakovo u smjeru istoka duga je oko pet kilometara.

Kolona je vozila na Krčkom mostu u oba smjera, a osobito u smjeru kopna gdje je duga oko devet kilometara.

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona se dijelom proteže i na Istarski ipsilon.

Kolone su i na čvoru Matulji u smjeru Rijeke te na naplatnoj postaji Rupa u smjeru Slovenije i Krčkog mosta.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) kod Šibenika zbog prometne nesreće vozi se otežano, jednim prometnim trakom uz regulaciju prometne policije.